Βράβευση του Dr. Πάρι Αμοργινού για τη καλλιτεχνική προσφορά του στην ανάδειξη του έργου του Παπαδιαμάντη.

July 13, 2021
ParisAmorginosAward.jpg?fit=800%2C800&ssl=1

Ο Dr. Πάρις Αμοργινός, αγαπημένος αισθητικός οδοντίατρος και καλλιτεχνικός διευθυντής μετακλήσεων κλασικών έργων, πριν δυο χρόνια, τον Ιούνιο του 2019, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την εκδήλωση «Ο Βυζαντινός Παπαδιαμάντης», σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων, στου Ψυρρή, σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού αρχιμ. Δρ. Παντελεήμων Τσορμπατζόγλου., την κλασσική Βυζαντινή ορχήστρα Ρωμάνα υπό τον μαέστρο Μανώλη Καρπάθιο, την Βυζαντινή χορωδία Τέττιξ υπό τον μαέστρο Γρηγόρη Νταραβάνογλου και αφήγηση του Γιώργου Μεσσάλλα δημιουργώντας  μια μοναδική βραδιά Πολιτισμού και Τέχνης.

Στόχος ήταν να ανακαινισθεί και  να αναδειχθεί ο περιβάλλοντας χώρος από το κελί του Παπαδιαμάντη, το λιτό δωματιάκι που κατοικούσε ο σπουδαίος αυτός άνθρωπος του πνεύματος, ώστε να υπάρχει δυνατότητα να το γνωρίσουν οι επισκέπτες του Ιερού Ναού μέσω εκδηλώσεων για το έργο του.

 

Σε συνέχεια των εκδηλώσεων, το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του έργου «Ανακαίνιση του Κελλίου Παπαδιαμάντη και των περιβαλλόντων χώρων» στον Ιερό Ναό Αγ. Αναργύρων Ψυρρή, με την παρουσία του εκπροσώπου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, του πρωτοσύγκελου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, πανοσιολογιοτάτου αρχιμανδρίτη κ. Βαρνάβα, τον κύκλο Ελλήνων Λογοτεχνών Δικαστών (ΚΕΛΔ) και πολλών επισήμων των Γραμμάτων, της Τέχνης και του Πολιτισμού αλλά και πλήθους επισκεπτών που αγάπησαν το συγγραφικό έργο του Παπαδιαμάντη.

Στην εκδήλωση βραβεύθηκαν οι  συντελεστές του έργου καθώς και ο Dr. Πάρις Αμοργινός για την προσφορά του.

Περισσότερα για την υπέροχη αυτή εκδήλωση μπορείτε να διαβάσετε στις εφημερίδες εδώ: https://www.newsbreak.gr/ellada/220918/to-mikro-keli-toy-megaloy-alexandroy-papadiamanti/?fbclid=IwAR0pWzVuj6WPS-ldsmyg1gMupkFvoKkjbnU5BAY9gMzO4x5LWsHudkedeRo






Για τη δική σας θεραπεία

Επικοινωνήστε μαζί μας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά ή μέσω e-mail.
Επίσης, με γραπτό μήνυμα στο inbox της σελίδας μας στο Facebook.

ΓΙΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ

Κινητό:
+306932602260

ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Ιατρείο:
+302103390333



Ακολουθήστε μας

Στα social media

Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας στα επαγγελματικά μας προφίλ:


Copyright by Paris Amorginos 2018. All rights reserved.

Design & Powered by silapapadopoulou.gr

silapapdopoulou.gr